Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 25€

Ερμού & Κορνάρου 1, Σύνταγμα-Αθήνα

Προστασία από τον ήλιο & tips για ένα καλό μαύρισμα!

27 May, 2021

 

Tο καλοκαίρι πλησιάζει και με σύμμαχο την καλή μας διάθεση είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τα μπάνια και τις βόλτες μας σε παραλίες, πάρκα και πλατείες.

Με την πολυετή εμπειρία και τις καινοτόμες φόρμουλες αντηλιακών της Heliabrine Monaco μπορείτε να χαρείτε τις ηλιόλουστες ημέρες με ασφάλεια καθώς παρέχουν ενισχυμένη προστασία και φροντίδα στο δέρμα κάτω από τον ήλιο.

 

Ο ήλιος, με τις πολλαπλές ευεργετικές του δράσεις, όχι μόνο βελτιώνει την διάθεσή μας αλλά παίζει και ουσιαστικό ρόλο στη σύνθεση της βιταμίνης D, που διατηρεί υγιή τα μαλλιά και τα οστά μας. Επίσης, ανεβάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης, της λεγόμενης «ορμόνης της χαράς», ενώ μελέτες έχουν αποδείξει τη θεραπευτική δράση του ήλιου σε φλεγμονώδη κι αυτοάνοσα νοσήματα.

 

Ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η παρόρμησή μας να αποκτήσουμε το τέλειο μαύρισμα πολλές φορές μας οδηγεί σε λάθος πρακτικές έκθεσης σε αυτόν, κυρίως επειδή δεν χρησιμοποιούμε σωστά τα αντηλιακά. Το λάθος, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι είτε εφαρμόζουμε λάθος ποσότητα ή χρησιμοποιούμε δείκτες προστασίας που δεν μας καλύπτουν επαρκώς.

Όσο θελκτικό κι αν είναι ένα υπέροχο μαύρισμα, η έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να γίνεται με προσοχή καθώς η UV ακτινοβολία αποτελεί τον νούμερο ένα εχθρό του δέρματός μας.

 

Έρευνες έχουν δείξει ότι η UV ακτινοβολία καταστρέφει την ελαστίνη, το κολλαγόνο και τη βιταμίνη Α στο δέρμα μας προκαλώντας έτσι το 80% της ορατής γήρανσης στο δέρμα μας ενώ το 23% των βλαβών από την παρατεταμένη έκθεσή μας στην «βλαβερή» ηλιακή ακτινοβολία εκδηλώνονται μέχρι την ηλικία των 18 χρόνων.

Η UVB ακτινοβολία που προκαλεί το μαύρισμα ευθύνεται επίσης και για την εμφάνιση των ηλιακών εγκαυμάτων και συμβάλλει στην ανάπτυξη μελανώματος και άλλων μορφών καρκίνου του δέρματος διότι προκαλεί βλάβες στο DNA των κυττάρων.

Παρόλο που όλα αυτά ακούγονται αρκετά απειλητικά μπορούμε να απολαύσουμε τον ήλιο χωρίς να εκθέσουμε σε κίνδυνο το δέρμα μας, αρκεί να ακολουθούμε πιστά κάποια απλά βήματα:

  1. Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο κατά τις μεσημεριανές ώρες, ιδιαίτερα στο διάστημα από 12:00 εώς 16:00.
  2. Φοράμε καπέλο και γυαλιά καθώς ο ήλιος είναι επιβλαβήςγια το δέρμα και την όρασή μας.
  3. Χρησιμοποιούμε αντηλιακό κάθε φορά που βγαίνουμε έξω, ακόμα κι αν ο καιρός είναι συννεφιασμένος, κι όχι μόνο όταν πρόκειται να πάμε στην παραλία.
  4. Φροντίζουμε το αντηλιακό μας να έχει υψηλό δείκτη SPF, να αναγράφει ότι προστατεύει ενάντια στη UVA και τη UVB ακτινοβολία και να είναι κατάλληλο για τον τύπο δέρματός μας.
  5. Εφαρμόζουμε επαρκή ποσότητα αντηλιακού 20 λεπτά πριν εκτεθούμε στον ήλιο. Θυμηθείτε ότι μειωμένη ποσότητα μας προσφέρει και μειωμένη κάλυψη. Επαναλαμβάνουμε κάθε 2 ώρες ενώ αν πρόκειται να κολυμπήσουμε, δεν ξεχνάμε να ανανεώνουμε το αντηλιακό όποτε βγαίνουμε από τη θάλασσα ή την πισίνα ειδικά τις ώρες 12:00 – 16:00.
  6. Ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης του αντηλιακού μας καθώς, εάν έχει παρέλθει, δεν μας προστατεύει επαρκώς.
  7. Μένουμε ενυδατωμένοι πίνοντας άφθονο νερό ή φυσικούς χυμούς. Χρησιμοποιούμε after sun ή ενυδατικές λοσιόν για να βοηθήσουμε το δέρμα μας να εξισορροπηθεί μετά από την έκθεση στον ήλιο αλλά και για να διατηρήσουμε το μαύρισμά μας περισσότερο καιρό.

 

Στην Heliabrine Monaco φροντίζουμε από το 1941 να αναπτύσσουμε αποτελεσματικά προϊόντα ομορφιάς σε συνεργασία με φαρμακοποιούς και δερματολόγους. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά το θέμα της αντηλιακής προστασίας, για αυτό και αναπτύξαμε τρία πολύ εξειδικευμένα προϊόντα που προστατεύουν ενάντια στη φθορά και τη ζημιά που κάνει η ηλιακή ακτινοβολία ενώ παράλληλα ενυδατώνουν και φροντίζουν την επιδερμίδα μας για να διατηρούμε το μαύρισμά μας.

Solar Defense Cream SPF 50 (για πρόσωπο και σώμα) – για τα πρώτα μπάνια του καλοκαιριού

Solar Defense Cream SPF 30 (για πρόσωπο και σώμα)

After Sun Soothing Lotion (για πρόσωπο και σώμα)

 

Tips για ένα καλό μαύρισμα:

  • Κατά τις πρώτες ημέρες έκθεσής μας στον ήλιο το καλοκαίρι εφαρμόζουμε αντηλιακό με SPF 50
  • Μετά τις 15:00 εφαρμόζουμε αντηλιακό με SPF 30
  • Δεν ανανεώνουμε το αντηλιακό μετά τις 18:00 ώστε η απαλή ακτινοβολία του ήλιου να προσφέρει ένα όμορφο μαύρισμα χωρίς να επιβαρύνουμε την επιδερμίδα μας.